Tuesday, 1 August 2017

Review Beli Handphone di Direct D Petaling Jaya

Assalam wbt

Kami dah berpengalaman dua kali membeli dengan Direct D. kat mana? Waze aje sebab memang jumpa. kalau anda memang stay area klang valley memang familiar dengan tempat sini... yg belah Petaling Jaya, di sebelah highway federal. kalau subang jaya, kat SS15... kat petaling jaya, dia dalam satu premis besar.. tapi kalau subang jaya, ada kedai-kedai kecik... senang....

Harga sangat berpatutan ! berbaloi-baloi. boleh cakapkan competitive macam harga lazada lah... sama oi ! tapi yg best sebab kita boleh belek-belek dulu kan.. kalau kat lazada belek kat website aje lah. hehe... pekerja kat sini juga ramah ramah belaka.. aku tak tau lah kalau ada orang bad experience beli kat sini. tapi kami Alhamdulillah beli dua kali kat sini, ok... 

pasal warranty,,,, warranty direct ke company.. macam Vivo, kat Vivo HQ... macam Xiaomi, kat Xiaomi HQ. cuma kena simpan kotak asal handphone dan resit asal handphone....

pemandangan di dalam kedai yg meriah bebenau...

nah.. banyak percuma.. ada selfie stick.. ada keychain.. ada tah macam2 lagi...oh ya dapat juga voucher percuma percutian 3 hari 2 malam di hotel 3 bintang... tapi untuk weekdays aje.. weekend tak boleh guna voucher ni okey? oh ya, harga Vivo V5S ialah RM1200 bersama-sama hadiah yang ada di dalam gambar...


kot orang Tanya kenapa banyak percuma / free gift? free gift ni banyak kalau kalau kalau beli masa tengah nak launch... Vivo masa ni first day launch. jadi banyak sangat free gift. kalau tak hari-hari lain dia tertakluk kepada terma dan syarat.........

ni free power bank.. not bad. kebetulan power bank kami rosak.. hehe

oh ye.. masa beli Xiaomi haritu,, beli Xiaomi 4A... RM560... Termasuk screen protector yg tempered glass, original casing warna hitam, dan internet security Kaspersky... kalau beli handphone takde accessory tu, RM509 *sama dengan LAZADA* serius !!


nah langkah kanan.. siap ada makanan.... yeah...!

No comments: