Sunday, 30 November 2014

Tikar Murah ABC Bercorak Untuk Anak-anak

Assalam wbt

Selalu kami cari mane nak beli tikar corak yg ade a b c ni kan.. Ok rupa2 nya kat mydin! Xkisa la mydin melaka atau subang jaya. Betul2 dalam premis mydin taw. RM40. Kat 2nd floor bahagian kanan. Ade dekat2 ngan karpet tikar permaidani. Ade tu siap tanya mana kami beli...

Ade kat tempat lain lagi mahal.. So berbaloi aku rasa.. Besar gak.. Maybe la 1.5m x 1.5m kot.. Hahah agak2 aje saiz nye..

Ok yg besh nye die double sided. Ade abc ade bunga2.. Hihihi.. Tapi Naqib memang suka laaa bile ade huruf2 kan ade gambo..letak depan tv sedang elok..

Sekian terima kasih.

Friday, 28 November 2014

Restoran Rayyan Burger Bakar, Seksyen 15 Shah Alam

Assalam wbt
Kami gi malam tadi.. Lokasi di dataran otomobil seksyen 15 shah alam. Katne? Ade kfc tepi jalan attached ngan petronas,ha area tu laa.. Tapi after keluar dari bulatan,masuk simpang kedua di kiri anda. Then masuk lorong ketiga kanan anda. Paling hujung, ade restoran temerloh catering. Depan burger bakar ni ade snooker.
Bukak setiap hari kecuali isnin. Bukak dr pukul 10 malam till 12 mid night. Tapi jumaat,, bukak after solat jumaat. Ade unifi, tapi line telefon xdapat langsungggg! Susah dapat parking sebab rumah kedai kan... So double parking la...
Menu serendah RM6.50, burger daging/ayam ori n air sirap/teh o... Ori ni maknanye pure xde tambah cheese ke, black pepper ke etc. Kalau set burger kambing, ade air tembikai... Tapi mahal sket je.. Nak tambah extra cheese, plus RM1.. Burger paling mahal tak lebih RM20... Burger die berat 140g taw, double berat burger biasa which is 70g. Ni info drp waiter.
Ade cabutan bertuah setiap minggu if beli burger more than RM10 dalam satu resit. Hadiah, baucer RM30.. Nanti dorang wat cabutan hari ahad. Pemenang akan dihubungi sms/wasap.
Ok skang komen aku.. Servis ok! Tiptop! Dorang baik mesra, x lama tunggu.. Cuma rasa burger.. Rasa die agak biase bagi aku.. X rasa cam nak datang makan lagi. Aku pun xtaw kurangnya apa.. Tapi makan nak abeskan sebab kite bayar hehe.. Kalau selalu burger bakar kompem x abes kan.. Ni kompem abes sebab kuantiti die cam x banyak haha..roti pun dipanggang cam burger biasa kt stall.. Xde umpph or xfactor.. Tapi yg sodap sekali ialah kentang goreng nye! Panas rangup oh sedap! Kalau ade sensape pekerja yg bace, maybe boleh tingkatkan prestasi. Ni hanya komen ikhlas saya.
Selalu nye komentar aku ni memang boleh digunapakai..hehee.. Jadi jangan marah k peminat rayyan burger bakar..
Maknanye misi mencari burger bakar paling enak di selangor/kl masih perlu diteruskan..
Sekian, terima kasih.

Thursday, 27 November 2014

Review Beli Barang Elektrik Murah di Shah Alam

Assalam wbt
Murah murah murah!!!!
Beli la barang letrik kat aeon big seksyen 23 shah alam. Ade sales sampai 31 dec 2014. Kami gi gak aeon big subang, tapi teruk perangai cashier tu, tak bagos langsung! Naseb x amek name die ritu..
Ok kat aeon big seky 23, ok la promoter not bad, layan laaa.. Tapi yg muda tu ensem dol.. Same ensem ngan promoter courts seky 26, hahahahaha...ok cite xde kaitan ...
Berbalik kepada tajuk, kami beli..
1) mesin basuh semi auto RM299 jenama pensonic (beratur orang nak beli..sebab murah sangat! Muatan 6kg.. Kami memang suke semi auto. Kat tempat lain paliiiing murah RM308 tapi ade kos penghantaran pulak)
2) tv led 32 inci RM688 jenama philips - yg baru boleh cucuk usb (memang offer sesangat,, kami compare tempat lain, palingggg murah sekali RM729 kat kedai2 kecik la area shah alam)
3) peti ais 2 pintu jenama sharp RM729 kot, saiz besar gak lupe bape liter, 10 tahun waranty compressor, (paling murah kat tempat lain RM800++)
Memang berbaloi baloi.. Lantak la caca marba jenama nye janji murah boleh pakai.. Siap ada waranty 3 tahun. Penghantaran percuma ke rumah kami di usj 16! Kalau jauh 30-60km bayar la kos RM30.. Bagus sangaaaaat !!!
So ape tunggu lagi, mari beli ....
Sekian, terima kasih

Wednesday, 26 November 2014

Sumbangan Derma Ikhlas Diperlukan untuk Keluarga Pelajar MRSM Tun Ghaffar Baba

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Dimaklumkan keluarga pelajar Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Tun Ghaffar Baba, saudari Noor Aisyah Shahira Binti Alfian, tingkatan 4 memerlukan bantuan kerana keluarganya terlibat dalam kemalangan jalanraya semasa dalam perjalanan menjemputnya di asrama pada 14 November 2014.

Seramai lima orang ahli keluarga beliau terlibat dalam kemalangan tersebut.

1. Ayah beliau telah pun meninggal dunia pada hari berikutnya.
2. Ibu beliau retak di leher dan telah dibenarkan keluar hospital dengan berkerusi roda.
3. Adik perempuan beliau (11 tahun) mengalami bengkak dan pendarahan di otak, masih koma selepas pembedahan di HKL. ​(HKL Neurologi, Tingkat 2, Wad 6B).
4. Adik lelaki (Azril Shairie Bin Alfian) beliau mengalami keretakan pinggul dan dikhabarkan bakal lumpuh seumur hidup. (Hospital Seremban, Wad 5A, Katil 5).
5. Adik bongsu beliau berusia 5 tahun hanya cedera ringan dan mendapat rawatan pesakit luar.

Mereka adalah dari keluarga susah dimana ibu bapanya adalah peniaga satay kecil-kecilan.

Oleh yang demikian, keprihatinan tuan/puan adalah dimohon agar dapat memberi sumbangan kepada anak MRSM ini bagi meringankan beban yang ditanggungnya. Sumbangan tuan/puan boleh dimasukkan ke akaun Bank Simpanan Nasional (BSN), Noor Aishah Shahira iaitu 1099 5410 0013 1439. 
 
Semoga sumbangan ikhlas tuan/puan dapat membantu meringankan kesulitan beliau.
 
Budi baik semua didahului dengan ucapan terima kasih. Allah sentiasa memberi ganjaran kepada hambaNya yang membuat kebajikan dengan ikhlas. Insyaallah.
 
*Sekian. Terima kasih.
Sebarkan risalah pendek ini.Jika tidak mampu memberi pertolongan yang besar,besarkan hati untuk pertolongan yg kecik ini.just doa, copy n share.*

Tuesday, 25 November 2014

Review Sweedish Meatball Ikea (betul ke sedap?)

Assalam wbt
Apa yg best sangat dengan meatball ikea ni? Tak caya ar.. So kami datang investigate! Hahaha...location, food court ikea.. Memang ade 1 je foodcourt dalam ikea.. Yg lain2 tu mebi kt mall sebelah, alah lupe name.. Yela jarang datang haaha..
Simpang nak masuk ke ikea sebab da jalan baru, maka refer kepada simpang bandar utama damansara. Nampak signboard ikea dr hiway ldp.. Bukan simpang yg ade tv3 tu okey..
Okey harga RM15 kate incik hubby, ade 15 biji dragon ball..eh 15 biji meat ball..
Sedap ke? Ok sedap.. Aku ase jiran aku nye meatball kat kampung setara dengan kesedapan meatball ikea.. Yg paling best ialah die nye kuah, eh die nye gravy, haha sedap!! Ase nak makan camtu jeee.. Pastu adr jem straberi kot.. Xtau ape function..mebi sweedish makan camtu kot hehehe
Jujurnye mase datang, incik hubby xtaw nak order ape.. Kakakaka.. So ikut2 org la, beli chicken wing n meatball yg kate bapak sedap tu.. Total rm28. Plus air kosong n jus.. Reasonable price la aku kire..
Perabot ikea memang best..tu je kesimpulan kami.. Nanti leh datang lagi.. Jangan tataw, berus jamban pun from ikea! Ko hado?? Kakakkakakaa
Sekian terima kasih.

Monday, 24 November 2014

Safety Gate Baby RM100 area USJ

Assalam wbt

Sape nak beli safety gate baby..kami tersalah beli saiz.. Ni saiz 100cm.. Patutnya kami beli saiz 80cm aje...

COD area USJ or ktm batu tiga.. Kalau nak, sms or wasap 0176806258 ok.. New ni new sangat... X pernah gune lagi.. Condition 10/10!!

Ni gambar buat tatapan...harga RM100 taw..

Terima kasih.

Sunday, 23 November 2014

Restoran Radi Corner USJ 4

Assalam wbt
Sedap noks makanan kat sini..puas hati weols..ade macam2 pilihan.. Nasi goreng2, ikan masak 3 rasa ke, tauhu bakar, kueyteow kerang, otakotak, rojak buah, western food..sodappppp uols.. Mai la mai...
Harga berpatutan sangat... Try okey... Makanan dah abes nak amek gambar.. Kedudukan nye di jalan yg sama denan stesen minyak petronas n shell tepi jalan utama nak menuju ke sunway piramid.. Die hujung jalan la..
X sempat amek gambo sebab ujan.. Sila datang la ye.. Sekian

Saturday, 22 November 2014

Restoran Temerloh Catering, ikan patin Dataran Otomobil Seksyen 15 Shah Alam

Assalam wbt
Guess what..rini makan ikan patin masak tempoyak uolss. Cam dok pahang.. Mahai la tapi nye.. Hehe.. Kalau nak ase ikan fresh kene order 2 jam before datang.
Ikan patin linggi rm20
Ikan patin sangkar rm10
Ikan patin mas rm15
Ikan patin buah rm20
Ok da masuk zon ceria sinar fm gak.. Pastu masuk paper.. Kedudukan kat dataran mobil.. Kalau dari arah bulatan terdekat, ade dua simpang nak masuk kawasan kedai2, satu belakang petronas, satu depan sket.. Ha masuk simpang kedua.. Kedai kt penjuru.. Dua simpang utama ni xde jalan link up kan..so salah jalan keluar balik laaaa..
Makanan sedap! Pedas gilerrrrrrrr bakhang!! Nak nangis ase... Hahaa.. Tisu banyak wooooo! X kedek langsung!!! Pastu ade jual susu segar rm2-rm2.50 sebotol..sedap! Ade jual trifle gak... ! Jual jeli kelapa.. Air pegaga, durian belanda, .. Pelayan ramai! Aku duduk tu, 3 orang tanya, akak da order air ke? Air kosong free wokey.. Servis aku cakap bagusssss laaaaa.. Best2!!! Ade jual gak baju tshirt tok gajah rm30.  Hihi
Aku saran sangat makan sini.. Order la kat 0194141308 atau 0195751308.
Sekian. Tq

Saturday, 15 November 2014

Hanya Boleh Guna Touch n Go di Tol Batu Tiga dan Sg Rasau

Assalam wbt
Hanya boleh gune touch n go or smart tag.. Ala senang cakap cara elektronik sahajaaaaa..
MULAI 22 NOVEMBER 2014
tolong sediakan touch n go dalam kereta ok...
Sekian, terima kasih.

Friday, 14 November 2014

Spa Best, Lena de Spa, Puncak Jalil

Assalam wbt
Jom kite pergi spa. Lena de Spa ni usia dalam setahun lebih tapi da ramai pelanggan.. Lebih 500 orang dalam masa setahun.. Ramai kan ? Best pon best!!!
Kalau nak urut boleh.buat facial boleh.buat rambut boleh.mandi sauna boleh.mandi herba boleh.urut pas bersalin pun boleh kakak2, adik2, puan2!
Jom la datang.. Pakej murah..bawah Rm300 la kalau buat semua. Kalau setakat facial urut2 x sampai Rm100.. Harga berpatutan!!!
Muslimah only.. Pastu barang spa hasil tangan dorang gak.. Harga aku lupe nak amek gambo. Korang jangan tataw, yg owner tu, kak Haslina atau aku panggil kak Has, die ex engineer taw!! Skang jadi pengurut reflesksiologi yg disegani gituew.. Ce try nt..
Okeh moh jemput datang taw..
LENA de SPA (2263624-X)
1-63, Jalan PUJ 3/9, Taman Puncak Jalil, Bandar Putra Permai,
43300 Seri Kembangan,
SELANGOR DARUL EHSAN
Tel : 018-2008998
Email: lenadespa@yahoo.com
Web : www.lenadespa.com
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Muslimah-Holistik-Spa-Lena-De-Spa/648133041935479
Ala aku xleh nak wat link sebab gune enpongggg..
Enjoy pic sket..

Thursday, 13 November 2014

Betul ke Perniagaan Online Perlu Daftar dengan SSM?

Assalam wbt

Aku pun ade gak jual bende online tapi aku x register so aku delete aje.. Malas la nak fikir..hahaha..

Tapi memang tol jadi viral la pasal bende ni.. So aku share sket pencerahan daripada grup mommies yg aku join..

Kalau dapat untung dalam rm100 sebulan camtu takyah la nak register eceli..tapi kalau nak selaat, gi la register kan.. Sonang nanti one day..

Pape pun baca la screenshot di bawah.

Sekian, thanks

Tuesday, 11 November 2014

Cerpen : Dia Bukan Milikku (Part 3)

Syafiq yang aku kenal di alam realitinya terutama apabila di hadapan Amir sangat senyap, tapi apabila di dunia handphone bising bukan main. Ada saja mesej “hai-hai-bye-bye” dia. Sudah jadi tabiat aku untuk tidak membalas mesej sesiapa, aku buat tak tahu. Baca mesej dan biarkan ia berlalu seperti angin lalu. Langsung tiada perasaan jemu untuk menghantar mesej walaupun saban kali aku mengabaikannya, sampai satu tahap aku terasa tangan ini laju membalas sapaan Syafiq. Yalah, sekeras-keras batu kalau hari-hari terkena setitik air, satu hari nanti boleh lembut juga.

Dalam diam-diam aku tertunggu-tunggu mesej daripadanya dan rasa addicted. Kalau sehari tak dapat mesej daripada Syafiq aku boleh jadi gila. Yes… gila! Memang gila! Dalam 10 mesej yang Syafiq hantar, aku akan membalas salah satu mesej daripadanya. Suka tapi pura-pura jual mahal. Sudah tiga bulan kami berkawan di alam maya. Kadang-kadang ada juga aku tersasul memanggilnya dengan gelaran sayang.

Syafiq : Balas pun mesej ambo. Dah seminggu Fiq bagi mesej setiap hari, baru hari ini nak balas? Ingat tak reti tekan keypad handphone dah.
Adawiyah : Bukan tak reti tekan tapi malas nak mesej-mesej.
Syafiq : I miss you. Muah!
Adawiyah : Euuuwww….
Syafiq : I wait for you.

Memang hati aku dah berbunga-bunga sangat! Dan yang paling penting, cintaku tertinggal di Batu Pahat!

************************
Kantin office di Batu Pahat bising dengan suara Mak Cik Rokiah yang mengambil order. Bukan main semangat lagi. Nak ambil order macam nak pergi karaoke. Aku seperti biasa, lunch bersama diri sendiri. Bukan aku tak nak makan dengan orang lain, tapi hampir semua staff di sana adalah lelaki. Aku malas nak layan. Nanti kang balik-balik topik bola jadi perbualan. Aku dah lah buta bola. Kalau bola Malaysia tahan lagi lah. Kenal juga dengan Apek, Idlan Talaha, suami Ayu Raudhah, tapi yang lain-lain memang hampeh aku tak tahu.  

Syafiq melabuhkan punggungnya di hadapan aku diikuti dengan Amir di sebelah. Walaupun peristiwa Kak Mas nampak kami di BP Mall suatu masa dahulu, namun gossip yang timbul bukan antara aku dan Syafiq, tapi antara aku dan Amir. Dari celah mana pula gossip ini timbul? Itu yang buat aku jadi pelik.

Syafiq memandangku dan matanya dilirih ke arah Amir tanda ingin mengejek. Aku bengang. Aku bingkas bangun, sempat pula kaki Syafiq ku pijak tanda protes. Terkejut Syafiq dengan tindakanku. Aku hairan dengan Syafiq. Selalu dalam mesej mesti nak kacau aku tapi bila berhadapan dengan Amir. Takkanlah dia tak perasan yang aku suka dia? Boleh pulak nak gosipkan aku dengan Amir. Dia ni memang tiada otak atau tiada hati? Dia cuma nak main-mainkan perasaan aku heh? Hey, kita bukan muda lagi nak main-main cinta!

Petang itu, kami perlu ke Carrefour untuk mencari sedikit keperluan office. Amir, Syafiq, aku dan beberapa orang staff lagi. Kaki aku lenguh, kebas sebab penat duduk depan laptop pagi tadi. Syafiq nampak aku penat dan mengajak aku duduk sementara menunggu Amir dan yang lain-lain siap membeli barang. Di hadapan KFC kelihatan sebuah bangku panjang. Seorang budak lelaki sedang bermain di bangku tersebut. Kalau nak diikutkan bangku itu memang muat untuk kami bertiga tetapi Syafiq menegah. Syafiq cakap, kalau kami duduk di sana, ia akan menyebabkan konsentrasi budak lelaki itu terganggu.

Aku nampak ada sinar dimatanya. Penyayang orangnya. Selama ini aku hanya tahu dia anak sulung, yang lain-lain aku tidak ambil port sebab siapalah dia dihatiku. Eh ke terbalik, siapalah aku dihatinya. Hahaha... Jiwang pulak. Sudahnya kami berdiri sambil bermain teka-teki. Tak sangka kelakar juga Syafiq. Selepas beberapa minit, Amir sudah terpacak di hadapan kami.

“Syafiq, kau nak kacau buah hati aku ye?” Amir memulakan bicara sambil menepuk-nepuk bahu Syafiq. Sempat pula dia menjeling kea rah aku.

“Aku tak kan caras ‘orang rumah’ kau lah”. Orang rumah? dia orang cakap aku orang rumah si Amir? Orang rumah a.k.a isteri a.k.a awek a.k.a teman wanita? Oh no! hilang akal aku nak terima Mat Skema macam Amir.

****************
Bukak televisyen pun bukan ada rancangan best. Aku mengomel. Laptop sedia dibuka dan aku leka menekan nama “Syafiq Aryan” di ruangan search, facebook. Aku ni kalau betul-betul memang boleh jadi stalker gila! Dup dag! Dup dag! Siapa si gadis ayu berbaju kurung sebelah Syafiq ni? Teman istimewa dia ke? Kenapa dia tak pernah cakap dengan aku? Eh, tapi kenapa dia perlu cakap dengan aku sedangkan kami tiada hubungan apa-apa. Aku semakin galak menyiasat. Aku lihat ada album gambar bertajuk ‘Dia’. Si gadis molek bernama Saadah. Luluh hatiku. Aku scroll down timeline Syafiq. Mereka sudah berhubung sejak 2008! Lamanya! Kenapa selama ini aku tak terfikir nak tengok Facebook dia? Malam itu mata aku tak boleh lelap sebab terkenangkan Syafiq.

Di office, seperti biasa, Syafiq sentiasa mengusik aku. Tapi hari itu aku tiada mood. Masih berfikir mengapa Syafiq layan aku macam dia nak kat aku? Bila aku dah tangkap cintun dengan Syafiq, baru aku tahu yang dia sudah berpunya. Perlu ke aku bertanya?

Perhubungan kami agak dingin. Ketika aku sudah kembali di Kuala Lumpur, Syafiq masih tidak jemu-jemu bermesej dengan aku. Sesekali ungkapan ‘I Love You’ dan ‘I Miss You’ membuatkan hatiku hancur. Aku tidak layak mendapatkan cinta itu. Seteruk-teruk aku, aku tak akan merosakkan hubungan orang. Memang ada pendapat mengatakan, ‘Baru aje kawan, belum bertunang atau berkahwin pun, apa salahnya kita potong jalan!’ namun aku tidak sedap hati. Mahu saja aku luahkan kepada Fara, tetapi dia baru saja kehilangan ayah minggu lalu. Aku tidak sampai hati mahu menambahkan kekusutan di hatinya dengan masalah aku yang super kecil kalau nak dibandingkan dengan apa yang dihadapinya.

Secawan coffee latte di atas meja belum ku sentuh. Alunan muzik lagu Shae, Sayang menandakan mesej masuk. Mesej daripada Syafiq.

Syafiq : Orang di sana buat apa?
Adawiyah : Minum coffee. Kenapa?
Syafiq : Guess what? I am in front your house right now!
Adawiyah : Kidding?
Syafiq : Haha. Yeah, kidding but saya memang kat KL sekarang.
Adawiyah : For what?
Syafiq : To propose you, I guess?
Adawiyah : Sudah-sudahlah tu Syafiq. Tak patut Syafiq buat macam ni kat Saadah.
Syafiq : Saadah? Dia tak marah pun.

Tanganku kaku. Betullah tekaan aku selama ini yang Syafiq memang menjalin hubungan dengan Saadah, si gadis manis berbaju kurung yang aku nampak di facebook tempoh hari. Syafiq, janganlah dera perasaan aku. Aku sakit sangat!
Adawiyah : Jadi betullah kau orang bercinta? Ada masalah dengan dia ke sampai nak kena cari Ad?
Syafiq : Ad, I miss you. Boleh kita jumpa esok? Di Coffee Bean, KL Sentral, pukul 6 petang.

Aku hanya membalas ok. Pendek. Aku masih berada di atas titik garis normal. Aku tidak boleh merosakkan hubungan orang lain. Itu sumpahku. Titik. Apa perlu aku buat sekarang ni? Sudah terang lagi bersuluh, hubungan ini salah. Aku tidak boleh jadi punca kenapa Syafiq dan Saadah terputus di tengah jalan.

*****************
Sedari tadi aku hanya memerhatikan Sales Girls, YES berjalan ke sana ke mari kerana sibuk mempromosikan rangkaian 4G terhebat mereka. Rata-rata khalayak semakin lali dengan promosi mereka. Hanya pandang dan tangan digoyang-goyang tanda tidak berminat untuk bertanya lebih lanjut berkaitan servis YES. Mataku kembali kepada skrin Samsung S3 ku.

“Ad, dah order?” seorang lelaki menarik kerusi duduk di sebelah aku sebelum dia kembali ke kaunter untuk memesan kek Red Velvet dan secawan coffee cappuccino. Aku memerhatikan dari jauh. Seorang anak adam yang bisa membuatkan jantungku bergetar tapi tak bisa ku miliki. Sakit sangat!

“Ad, kalau kita kahwin nak tak?” Syafiq memulakan bicara. Mataku terbuntang. Hilang akal. Syafiq mengacu-acukan tangannya ke arah ku.

“Orang cakap dengan dia, dia boleh berkhayal pulak. Fiq cakap serius ni. Jom kita kahwin”. Syafiq mengulang kembali soalan mautnya.

“Tapi nanti….. Saadah?” aku bertanya lambat-lambat.

“Tak mengapa. Saadah bini pertama Fiq, Ad bini kedua Fiq. Fiq sayang kedua-duanya. Fiq nak kahwin dengan dua orang terus”. Fiq senyum dan senyumannya nampak ikhlas. Memang tak mungkin bagi aku untuk mengiyakan kata-kata Syafiq yang tak masuk akal itu, walaupun aku sememangnya sudah lama terpikat dengan Syafiq.

“Fiq, apa yang kita buat ni salah…..” Syafiq pandang dalam-dalam mataku.

“Fiq nak tahu satu cerita?” Syafiq mengangguk lemah.

“Ad ada suka seseorang. Lelaki itu muda setahun daripada Ad. Sejak pertama kali Ad nampak dia di KLIA, Ad dah terjatuh hati kat dia. Makin lama, makin sayang. Tapi bila dah sayang, Ad baru tahu yang dia sudah dimiliki dan tak mungkin Ad nak kacau daun. Ad tak akan terima dia. Ad faham perasaan perempuan bila disakiti”. Terangku panjang lebar. Syafiq seolah-olah faham yang aku maksudkan adalah dirinya, sekaligus menjawab persoalan yang dia tanya sebentar tadi.

“Ad, Fiq faham. Maafkan Fiq”, Syafiq senyap sebelum menghabiskan sisa kek Red Velvet dan mempelawa aku untuk pulang bersamanya. Pelawaannya kutolak.

Mungkin ini kali terakhir aku dan Syafiq akan bertemu. Dalam tidak sedar, air mata sudah membasahi pipi. Doaku panjatkan ke Illahi agar aku dan Syafiq disatukan jika memang jodoh kami sudah termaktub di Luh Mahfuz, namun jika bukan jodoh kami, maka jauhkanlah hati-hati kami. Sejak itu, aku tidak berjumpa lagi dengan Syafiq sebab dia sudah menerima tawaran pekerjaan di syarikat lain. Aku masih di sini, masih sama seperti dulu, masih menunggu siapakah gerangan lelaki yang akan bertahta di hatiku agar aku boleh padam nama Syafiq cepat-cepat. 

Sunday, 9 November 2014

Alkisah Rumah Mentari Court yang Mahal Giler Bakhang!

Assalam wbt

Nak cerita, jangan percaya sangat kawan. Aku ade dua cerita..

Satu, pasal rumah.kami percaya bulat2 kawan.oleh sebab nak agreement less than 1 year, mintak tolong kawan ni, bernama Azhar,.die ejen, carikan rumah kat mentari court.tengok kat mudah, rate fully furnished rm1200, tapi dengan die rm1350,, okeh tapi kawan kan.. Tutup mata. Then, die janji fully furnished. Dengan ase selambe nye, masukkan deposit 1+1+utilities,dalam rm2.5k plus gak.. Terus turunkan signature agreement.. X tengok umah lagi ni..

Ok da sampai rumah,memang kecewa.tv takde. Tapi rak tv ade. Gile. Haha. Almari hanya ada dalam bilik main. Tilam katil ade kat semua bilik. Tempat ampaian takde. Iron xde. Periuk nasi takde. Tong Gas takde. Mesin basuh ade tapi xde pili nye sekali. Peti ais ade tapi pintu fridge atas dah tanggal. Rak n kabinet takde. Bilik air x basuh pastu banyaaak gile botol berisi air yg ditakung. Bekas cat (uma baru kene cat) ngan berus cat semua x dibuang. Kusyen ad tapu tiga kerusi je. Tu pun, dua jenis sama, satu jenis lain. Haha.. Seb ade kipas semua bilik. Syes ni gaya partially furnished. Bile kite tanya mana tv,, die boley jawab, tv bukan part of fully furnished nye term. Cam bangang. Konsep fully furnished  bawak sehelai sepinggang cam dok hotel la ngeng..

Tu lah caya sangat kawan. Lagi haru, singki n balkoni nak sidai baju cum letak mesin basuh tu sumbat! Pergh!!!  So kami nekad nak pindah..  Atlis sebulan ni terguna duit bayar sewa. And matimatian nak perjuangkan deposit atlis rm500 kene hamek balik !!!

Okehhh cerita no 2, pasal kereta. Sok la aku cerita..

Sekian.

Wednesday, 5 November 2014

Nasi Ayam Sedap Parit Sulong Batu Pahat

Assalam wbt
Ya Allah sedap giler nye nasik ayam kat sini..lokasi parit sulong batu pahat. Kedai makan hadap sungai, yg ade playground tu, kedai ujung skali, berdekatan premis optik imej, kedai gambar pelangi n tenten etc..ad parking menghadap kedai ni.. Kire die kat corner lot laaaa..yg paling penting hadap sungai.. 1 je kedai hadap sungai..
Nama kedai xde.. Hahaa.. Owner pun xtaw name ape, kak nah je.. Sepinggan bawah rm5. Bukan aku yg bayar jadi aku lupe.hehe.. Malam x bukak..sabtu bukak.. Kol2 petang camtu da abes..
Jom try..

Tuesday, 4 November 2014

Memohon Claim di Hospital Kerajaan

Assalam wbt

Aku kat pejabat rekod perubatan hospital batu pahat johor. Yes aku nak amek rekod perubatan naqib yg dah admit hospital bulan aug lepas.. Bulan 9 apply, bulan 10 baru siap, 28 hari berkerja..

Memang gomen ade banyak sangat LOA.. Leceh la aku cakap.. Sistem birokrasi kot. Hahaaa.. Tapi sebab da ade insuran, nak x nak claim laaa kan ngan prudential,, kenapa x masukkan hospital swasta? Sebab mase naqib sakit aritu, aku lupa yg kad medical die ade pada aku  bukan pada incik hubby,,, hihi

Dah masuk 4 hari jadi mane boleh x boleh claim,, semalaman dapat rm50 tapi yela, rm200 pun duit gak.. Sape nak bagi kan.. Yg ni dikira reimbursement lah,, bayar dulu, claim kendian,,, yelaa sape cakap masuk hospital gomen xleh claim? Boleh claim gak,,, hihi cume kene sabar sebab lambat sangaaaat,,,,

Oh ye, selasa - khamis petang x bukak, the rest bukak,, jumat sabtu x bukak gak, johor coti..

Sekian, terima kasih.

Sunday, 2 November 2014

Nak Bagi Buku Free

Assalam wbt

Sape nak buku free? Tolong bayar wang pos aje... Aku bajet dalam RM10.. 

Aku nak bagi free tapi xde tempat nak serahkan..

Plus ade komik yg x sesuai untuk bacaan awam..

Sape nak dialualukan..

Email kat aku k.. faid.biozip@gmail.com


Sekian, terima kasih...

Saturday, 1 November 2014

Muzium di Bandar Hilir, Melaka

Assalam wbt

Arini kami bepergian tempat paling wajib pakhang kalau gi Melaka. Dont mess with Melaka, itu temanya. Hehe

Okeh 1st jejak kaki ke kota kubu afamosa dulu. Naqib kecik2 lagi dah sampai sana. Aku dulu umur 12 tahun baru dapat gi sana. Hehe tapi ni Naqib bukan tahu pape pun. Kena gi semula masa dah besar nanti.

Then kami masuk muzium pulak. Semua muzium ni harga RM3 ke bawah. Ada yg free admission je noks. Kat mane? Alah kat sekitar afamosa gak (bukit st. Paul) ... Ade muzium seni, muzium setem, musium islam, muzium rakyat, muzium samudera, muzium tldm, muzium umno pon ade uols! Okeh boley patah kaki lah kami tadi.. Kekekeke

Okeh nak cite pasal baik hati. Acik kat sekitar afamosa, aku nak beli keychain 1 aje.. Die boley ok je. Harga pun rm2 aje! Orang lain x bagi. Kena beli semua full set! Muga luas rezki pacik k..

Enjoy picca

Thanks