Wednesday, 2 August 2017

Cat untuk Kereta Yang Tercalar

Assalam wbt

Kalau ada kereta bercalar sebab terlanggar tembok camne nak buat ek?

Okey,,, boleh didapati di kedai kedai hardware atau giant atau aeon big pun ada. So far harga sama je aku tengok.

1 - Solven RM4.23
2. Cat color RM26.49
3. Clear coat RM10.59 
(Semua dah masuk gst ye harga ni)

Warna ni kena confirmkan bebetul. Contoh warna silver ada ke sampai 4 - 5 jenis silver.. 

SATU - sapukan solven 

DUA - dah yakin, sapukan cat color yg korang pilih. Sampai puas hatilah nak cat camne 

TUNGGU SEHINGGA 30 MINIT

TIGA - sapukan clear coat

nahhhh siap !!! Selamat mencuba !!!!

Sebenarnya incik somi tataupun kita tercalarkan kereta dia. By the time dia baca posting ni dia tahulah... Aiyaaaa.. mintaaaak mahaaap lah abang.. isterimu tak sengaja... Hihi 😅😅😅






No comments :