Monday, 30 March 2015

Beli Pampers Murah Shah Alam

Assalam wbt

Bila nak GST ni ramai pula beli barang melampau2 as if esok semua barang naik harga.. termasuk kami.. terkesan bila nak beli pampers naqib..hehehe

nak beli murah,,,

ni alamat dia...oh memang jumpa confirm, kalau guna waze...

Rayza Mirza Pampers House,
K2, Blok 12, Jalan FU3/F,
Taman Subang Perdana,
40150 Shah Alam,
Selangor.

Kawasan perumahan kedai dia ni. perumahan maksud aku. banyak blok flat2... kedai kecik je.. harga rate dalam RM32 utk sebungkus pampers, contoh XL56. kalau nak beli pos, beli satu karton, RM33x3=RM99... kalau nak beli by hand, moh datang sinilah.. ade lagi stok hari khamis ni insha Allah.

feel free to whatsapp kakak ni... 010 2113723

kalau nak beli murah, pampers kat Melaka.. kat family store! seriously murah !! kami beli, XL56 RM30.90.... terkejut tak? hahaa....

dah2 apa tunggu lagi. pi cepat order. nanti habis stok pulak...

Sunday, 29 March 2015

Sweedish Meatball, Misicafe Bukit Jelutong

Assalam.
Nak rasa meatball seakan2 kat ikea? Inilah tempatnye. Hehe.  10biji meatball Rm12.90...sedap aku kira kan. Dah tak yah nak gi jauh. Kat bukit jelutong ade.
Katne? Kat sime darby gallery. Katne? Ok masuk je jajahan bukit jelutong, signage u8 sebesar2 alam. Sampai jumpe masjid belah kiri. Then ada round about, amek no 3. Misi cafe ade sebelah kanan.oh banyak signage misi cafe. Jangan risau.
Boleh seleb besday kat situ gak. Die attach ngan padang golf kot. Sebab nampak ramai bawak kayu golf. Plus ad juga jog.
Komen aku. Restoren ok. Xde la authententic ke ape. Vintage ke ape tu takde gak. Biasa aje. Susunan kerusi pun biasa. Meja takde no. Jadi nak gi kat kaunter, waiter yg tolong sebutkan meja ape kite tadi. Baru dikira bape caj. Hehe... Makanan lain okey. Not bad. Layanan waiter ok juge. Not bad. Xde la sampai nak marah. Cume masa nak bayar, aku tekan loceng 2,3x baru nak layan. Padahal ade orang kat area kaunter. Bersangka baik, maybe ada hal. Hihi..
Jom makan sweedish meatball di sini pula. X yah jaouh ke ikea okey...

Friday, 27 March 2015

Taska Qaseh Sofea, Seksyen 22 Shah Alam

Assalam wbt
 
Taska ni kat taman pinggiran usj.
 
Alamat :
No 1, Jalan 18/1, Taman Pinggiran USJ 1.
 
Rumah corner lot. At first rasa x yakin sangat tapi now dah ok. Naqib first week nangis aje sebab dah lama x berpisah ngan mama. Sampai demam2. Datang sekolah xnak makan. tak nak minum. Mogok lapar gamaknye. Sampai bawak berubat kat kampung, bgi air penerang hati. Tapi tetap belum ok. Mama bawakkan susu ebm tapi naqib taknak.
 
 Jadi, last2 depa try guna botol air yg ada straw tu kan. Ha baru naqib nak minum air. Tapi air kosong je la. So sepanjang hari minum air kosong je. Sebbek die suke makan cheese. Tapi tapi belum cukup kenyang. Then try bagi bubur kadang2 makan. Memula mama bawakkan makanan juga tapi naqib xnak makan. Naqib nak makan sama2 cam kawan2 die. Sejak tu tak penah bawakkan bubur. Cuma bawakkan biskut, cheese dan roti. Hihi.
 
Naqib juge berjaya minum susu guna botol straw tu. Pandai tidur tengahari. Pandai tengok ipad secara berdisiplin. Haha... Ok la not bad. Biasa2 aje... Penerimaan naqib ok. Skang Alhamdulillah suka makan sayur. Makan bubur. Biskut. Apa2 la yg dibagi ngap aje. Camne boleh makan? Haritu incik hubby ada cakap. Dari ibu die datang. Maka , masa berdoa. Seru nama anak berbintikan kita. Doa penuh yakin.
 
Pengasuh kat situ baik2 belaka. Naqib boleh nak ikut pengasuh instead of mama. Maknanye pengasuh tu ikhlas. Naqib ni die akan pergi kat orang yg ikhlas layan die je. Yg x ikhlas, die x layan sangat. Sejak kecik... Daritu aku dapat kesanlah dorang memang ok...
 
 
 
Jadi aku sangat syorkan lah sesapa yg nak anto anak ke sini. Taska ni kat pinggiran usj. Or shah alam seksyen 22. Dekat dengan apartment seri kayan. Dekat dengan dhl, sekolah teknik shah alam. Banyak lagi taska kat sini. Tapi tah camne kami boleh pilih sini. Rate rm350 per month.
Sekian, thanks
 
Sekian, terima kasih. 

Wednesday, 25 March 2015

Butik The Brand Pavilion, Alam Avenue 2, Padang Jawa

Assalam wbt

Dah lama nak hapdet tapi lupe noks. 

Kedai banyak barang. Selalu buat clearance sale, diskaun mencurah2 ke ladang gandum.. 

Kata staff, owner die selalu buat sales n donate kepada badan2 tertentu. Luas rezeki nanti.

So hari tu, aku beli sehelai je baju sebab fulus dah habis beli makanan yg henak-henak. 


Sepatutnye dlm RM40 kan. Or palinggg murah jumpa RM30 kan. Tapi guess what, baju ni RM19.90!!!! Terkejut x? Eh jangan nak terbeliak biji mata awok2.. Hihi.. Meh ar datang..

Ig : thebrandpavilion
D-6-G jalan serai wangi M 16/M, alam avenue 2


Moga korang pun dapat diskaun bombom kebabommn.. 


K bai... Mekasey

Tuesday, 24 March 2015

Tepung Cheese Murah

Assalam wbt

Tepung cheese, cheezy wedges, yg cam kat kfc tu dah ade orang duplicate. Hehhee.. Tapi rasa nye sama je noks. Boleh buat sendiri. 

Meh la beli drp ig ni.. halal_cheese_powder

0173445341

Rm10 exc pos.

Beli banyak2 boleh kurang.

Ok, review harini. Sekian. Thanks.

Thursday, 19 March 2015

Restoran Chinese Muslim Food Paradise Sdn Bhd, USJ9, Subang Jaya

Assalam wbt

Selayaknya restoran ni kena review. Makanan sedap. Mee buat sendiri. Kitorang makan habis kot. Dorang peramah even ada language barrier sedikit lah.. Makanan ok. Minuman kuranggg sket lah. Tapi makan memang sedap...! Boleh datang lagi.

1 pinggang costs dalam rm6 above. Standard lah kan. Pelanggan lom ramai. Aku rasa layout kurang menarik ke taktau la. Macam rumah pembesar dinasti cina lama je kot aku tengok. Hahaha. Mebi sebab die muslim food kot buat orang x tertarik. Tapi makanan banyak type lah. Bukan noodles aje lah.

Lokasi depan murni discovery. Tak lah depan tol2. Tapi kalau kat jalan, kedai ni belah kiri. Mebi kena ade improvement dr segi promosi kot...hopefully restoran ni makin maju. 

Aku suggest makan sini... Meh datang..

Wednesday, 18 March 2015

Yusmalidyia @ Nur Aisha PENIPU

Assalam wbt

Aku cuma nak bagi tahu aku kena tipu dengan yusmalidyia @ nur aisha

pemegang kad bank maybank 163082222521

die tipu memang x banyak. RM48. tapi duit jugak.

online tapi tak nak reply.

alasan. anak sakit. ayah sakit. kalau betul2 sakit... tu namanye Allah nak balas...

no phone die. 0139513100.

aku beli mainan kereta untuk Naqib sejak 16/1/2015. tapi sampai skang xde barangnya dan x refund...

mohonlah sesapa yg berurusan ngan die.. jangan teruskan...

perempuan ni nampak suchi.. "sis" "dear" "assalam" "insha Allah" tapi penipu.

berselindung je kan kau...

Allah akan balas RM48 aku tu dengan kerugian yang besar utk kau..



Wednesday, 11 March 2015

Saiz Kasut Kita

Assalam wbt

Rupa2 nya kita guna saiz US utk saiz kasut kita. Meh tengok... Aku baru taw weh. Hahahaha. Teruk betul

Thursday, 5 March 2015

267 Jenis Bahagian Warna

Assalam wbt.

Aku baru masuk tempat baru. so aku belajar pasal color cabinet. color sebenarnya yg ada dekat dunia ni yg diiktiraf ad 267 cabang color. color sebenar ada banyak gila.... so dorang guna sistem Munsell. sistem ni dibuat oleh Universal Color Language (UCL). camtulah... full name Munsell Color Science Laboratory, Rochester Institute of Technology. Link

so color cabinet aku ialah Munsell 2.5Y 9/4. kau agak color ape? hahaha.. aku cakap cam light brown. tapi actually pale yellow. 


okeh dorang define based on cabang pale yellow but ade dua jenis pale yellow. satu 2.5Y satu lagi 5Y kot.lupa aku..hehe. aku pun x faham camne dorang bagi nama. tapi nanti nama jadi #F095A9 (strong pink)

okey, yg penting dia beza hue, value and chroma. 

so bukan senang2 nak cakap. die color ape.. ok?


Sekian.,, thanks 


Monday, 2 March 2015

Kuasa Sabar

Assalam wbt

Selepas aku tak kerja selama 10 bulan.. Aku mula redha.
Mula tawakal.
Mula rasa indah dengan dugaan Allah.
Tak kisah dengan apa yg terjadi.
Dah tak rasa marah dengan Allah.
Dah tak rasa rugi kebaikan yg kita buat belum dibalas dengan kebaikan.
Dah hilang rasa jahat itu, solat dgn tekun awal waktu, mengaji Quran dah kerap.
Rasa seronok jadi suri rumah.
Rasa seronok jadi mama Naqib.
Ready nak ajar Naqib macam2.
Rasa semua orang doakan aku dapat kerja selepas Naqib menginjak 1 tahun.
Rasa tak kisah takde gaji.
Rasa tak kisah makan biasa2.
Rasa yakin Allah sayang kita sebab tu Dia bagi dugaan kat aku.
Rasa yakin setiap kejadian ada hikmahnya.
Rasa yakin Allah akan bagi kita, apabila kita betul2 sesuai dan perlu.

Alhamdulillah. Sabar itu ada jawapan.

Betul2 umur Naqib 1 tahun, aku sign offer letter utk kerja.

Terima kasih Allah.

Sunday, 1 March 2015

Nasi Vanggey Ipoh, Seksyen 19, Shah Alam

Assalam wbt

Selalu makan nasi vanggey kat ipoh sebab dulu belajar kat perak. Tapi aku dah lupa rasa nya sedap or x. Tapi cam ase biase kot. Haha. Tapi aku xtaw nape ramai sangat cakap sedap. Nasi ganja aku x ingat pernah makan ke x.

Okey ni nasi vanggey seksyen 19. Lokasi belakang shell seksyen 19, ade 99 speedmart kat penjuru jalan, masuk simpang tu. Nah. restoran tu selang dua kedai dari 99 speedmart. Sebelah restoran ada kedai dobi.

Nak order, gi je kat dua periuk besar tu. Cakap nak dua pinggan. Nanti dorang sediakan. Telur masin tu add on. Kalau x nk. Cakap x nak. Papadom pun add on. Yg asas dia, kuah kari 1, kuah kari 2, cam sambal vanggey kot (hihihi), nasi. Yg mahai tu yg sambal vanggey tu. Aku pun xtaw makna vanggey.

So far rasa nya ok. Kata incik somi la. Ku kan x pernah ingat rasa dia. Dia cakap, ada lagi satu restoran vanggey kat sekyen 15 tapi lain kali la ku review. Total, RM16.80 ,, air teh o ais limau n teh ais. Lauk tadi ada ayam n daging n papadom n telur masin half. Ok la not bad. Average RM8.50 sepinggan. Worth to try. Selera lah nak makan kata incik somi.

Rasa belum ramai tahu kot. After kitorang blah, xde cust dah dorang. Baru lagi itu kedai...

Okey.. Jemputla makan sini, pekena nasi vanggey. Sekian, terima kasih.