Saturday, 30 May 2015

Coconut shake Taman TTDI Jaya, Shah Alam

Assalam wbt

Sedap lah coconut shake kat taman ttdi jaya, u2, shah alam. Kedudukan kedai? Kat bumbung2 area dekat dewan mbsa taman ttdi jaya / dekat ngan masjid ttdi / dekat dengan restoran kuning. 

Setanding dengan coconut shake kelebAng. Tapi xleh kalah coconut shake batu berendam. Tapi siyes sedap tawww. Hihihi. Bole try before puasa. 




Try taw. ;) 


Friday, 29 May 2015

Ramalan Sinopsis / Jalan Cerita Dia Isteri Luar Biasa

Assalam wbt

Menjadi fenomena DILB katanya. so aku sesaja je nak buat ramalan jalan cerita setelah seminggu ditayangkan.. hihi

1) dewi kebetulan jumpa raden ... kebetulan naik kapal terbang yg sama... kebetulan nak tertukar beg...
2) dewi dah Nampak raden ade potensi yg baik kalau die jadi bapak kepada anak2 mereka..dewi plan ke tempat raden buat penyelidikan... si lembut cik kam suka dewi tapi dewi x suka...at the same time kak dewi rancang tangkap khalwat. actually raden patut kawen ngan fatiha (pilihan hati kak long)

ok kesudahannya

1) dewi tetap nak berjauhan dengan raden tapi pas pregnant, tak boleh berpisah.. manja.. so xleh nak buat apa...kena gak bersama
2) raden dapat tahu yg tangkap khalwat telah dirancang.. ase bengang kecik hati... masa tu tapi dewi dah start suka kan raden...
3) raden bengang dan abaikan dewi sekejap.. dewi rasa terpencil dan luahkan pada cik kam.. cik kam marah kan raden.. die pun terangkan macam2 history dewi yg masa kecik bla2...
4) kak long tetap nak raden kawen ngan fatiha tapi raden taknak.. tapi since perkahwinan rahsia tetap kena paksa.. at the same time fatiha lama2 menolak... rupa2nya dari awal lagi actually fatiha ialah bini kedua husband dia.. maknanya madu kak long
5) anak murid raden yg suka die tu just berperangai menjeles2 kan saja...
6) kak long bila dapat tahu raden kawen dia bagitahu mama dorang then rasa murka.. haha

okey tapi kesudahannya tetap baik.. kak long insaf sebab dia dimadukan dalam diam. raden sedar yg dia masih suka pada dewi dan cari dewi... cik kam dgn secretary dewi yg pendek tu... kawan dewi (pelakon noni) kembali kepada suami nya selepas suaminya insaf...

Ok.. aku nak tengok tahap mana penekaan ini betul.. sekian.. hehee

Friday, 22 May 2015

Baiki Iphone di i2Fix.com Empire Subang

Assalam wbt

Dah bertahun ipong aku. Iphone aku rosak. So katne nak betulkan ? Ex officemate incik hubby cadangkan di sini. i2Fix.com kat empire subang. Floor die p1 kot.. dekat dengan petshop.. 

Moto depa, "you break it, we fix it". Brader tu nampak pro la. Leh buat depan kita je. Xde nak tipu2 kan. Cam ipong aku, ade prob earpiece (speaker rosak), bateri leakage, retak seribu belakang ipong. Ipong incik hubby pulak, pecah retak seribu depan belakang. Harga ikutlah. 


Total harga Rm710. Tapi ade diskaun sket. Jadi Rm670. Ade gst uols. Ade warranty 2 bulan utk item tertentu. 

Dorang repair dlm setengah jam bg stp ipong. Ok not bad. Kami tinggal je tanpa ade resit sebab nak amek dinner. Depa boleh dipercayai. If nak stay tunggu depan depa pun xpo. Xde orang nak marah. 

Boleh bayar cash or credit kad or debit. Resit pun elektronik. Nak sign resit pun elektronik je uols. Haha. 

Cawangan mana? 
Setapak kl, 0341442160 atau 0102455160
Centro mall klang, 0333585937 atau 0163215338
Gelugor penang, 048249241 atau 0143976880 
Empire subang, 0356114535 atau 0163195923 

Cam empire subang, bukak kol10 pagi until 10 malam. Oh ye warranty tadi. Avail kat mana2 cawangan okey. Asal bawak resit sajo. Hehe. 


So jangan risau kalau ipong ade problem. Iphone pecah. Iphone rosak. Iphone ada masalah tak dengar. Hehe. Try la datang. Servis ok. Mesra rakyat. 

Sekian, terima kasih. 


Monday, 18 May 2015

Selamat ulangtahun Abang

Assalam wbt

2 years and still counting. Semoga Allah memberkati kita selalu. Thanks for everything. 





Saturday, 16 May 2015

Review Restoran Serai Thai, Seksyen 3, Shah Alam

Assalam wbt

Harini kami makan kat restoran serai thai seksyen 3, shah alam. Lokasi seksyen 3 shah alam. Lalu kat round about mcd seksyen 2, amek simpang yg ade wisma mais tu. simpang kedua kiri, then restoran tu belah kanan. 



Order, tomyam. Tomyam biasa je bagi kami. Masam manis. X bape sedap sangat la. Pedas xde langsung. Oh mebi thai memang masak camni kot kan. Tapi still abes sebab lapar sangat. Pastu. Telur goreng die kau. Telur dadar je pun rm20! Memang la ade isi,, Haha. Mahai laaa. Pastu yg sedap, ayam masak sweet sour, sotong goreng tepung. Ouh memang compliment penuh! Air tembikai die!! Lagi ha. Sepuluh jari ku tunjuk tanda best!  Hahahaa. 

Overall ade ok ade yg x. Servis plak,,, Meja ade banyak tapi staff x ramai. Kesian asek ke sane ke sini. Tapi dorang langsung xde tarik muka masam. Bagus! Kerusi baby banyak. Bagus! Tapi meja xde nombor. So bile nak bayar, staff tadi kene accompany kitorang n bagitahu meja nombor berapa. Haha. Kalau silap meja tak pasal keluar bil orang lain. 

Total makan tadi. Rm128! Fuhh mahal sebab memang semua menu mahal2. Ade yang berbaloi ada yg x. Tapi. Kot la datang lagi. Aku nak order air tembikai n sotong goreng tepung je. Hahahaha. 



Sekian, terima kasih. 


Monday, 11 May 2015

Tanjung Piyai (glob) paling selatan ditutup sementara

Assalam wbt

Lame x update belog. Korang tahu tak tempat paling selatan di benua asia? 
Penghujung daratan benua asia? 
The most southernest? 
Tanjung piyai? 
Yg ade glob tu kan. Nak amek gambo pun cantik. 

Camne nak gi tanjung piyai?? Ikut je sign board. Tempat ni paling selatan. Jadi x susah nak carik.. Paling2, ikut signage hutan simpan tanjung piyai. Bukan ikut jalan nak gi resort taw.. 

Tempat itu ditutup sementara utk kerja pembinaan. Memakan masa dalam 2-3 tahun lagi taw..... So takyah nak datang k.. Buat rugi je.. Tapi hutan tu tempat rekreasi ade la. Tapi kami xmasuk sebab tujuannak gi tempat paling selatan tu gak. Katanye jalan retak. Tu pasal nak baiki dulu.. So gambar depan ni jah dik non.. Bukti katenyeee... 


Oh ye nape boley sampai sini? Ku memaksa hubby amek coti. Memaksa mak n naqib ikut aku pi tanjung bin, anto tender. Pergh. Pekerja berdedikasi? Alah.. Dah tanggungjawab. Sebb nak coti panjang 1 may mase tu. Kalu x memang sumpah seranah gak. Hahahaha. Kalu x dapat tender tu emang la sia2 je nok aku coti.. Da la claim lambat dapat.. Duhhh... 


Sekian bebelan, thanksss..