Thursday, 28 August 2014

Lengkap Koleksi Bahruddin Bekri

Assalam wbt

Lame dah nak kobar. Ku dah lengkAp dah koleksi Bahruddin Bekri. Cume 1 je memang tak jumpe langsung even gugel nak beli preloved book pun. Iaitu Adi Gempa! Giler la kan! Jenuh carik nye pon aduyai. 

Kalau terjumpa sape nak jual memang langsung aku beli. Gile obses x? Overall sume cite mempunyai masalah kecik yg diperbesarkan menjadi tahap komplikated yg x boleh blah langsung! Tapi finali ade jalan kuar. Jalan kuar die pulak memang x boleh fikir langsung! Hahahahahahahaha. 


Kalau seandainya sensapa terlalu kat post ni n ade nak jual buku adi gempa, meh jual kat aku k? 

Sekian, terima kasih! 

Wednesday, 27 August 2014

Promo Speaker Pillow Murah Sempena Hari Merdeka

Assalam wbt.

Takyah cakap banyak. Moh beli speaker pillow. Ku buat promo. 

Dari 26-31 Ogos 2014. Semua speaker pillow berharga RM30 (1 item) termasuk pos. murah giler kot. Moh dapatkan sekarang ok. 


Update (2/11/14) - Promo habis, barang pun habis.


Sekian, terima kasih ! 


Tuesday, 26 August 2014

Cute Cube DIY Wardrobe Murah

Assalam wbt

Sejak iols berkecimpung dalam bidang tiada pekerjaan ni, ku rajin menggugel ape pun jua insta yang ada sampai jumpe yang paaaaling murah. Rajin gilerrrr iols!! 

Okeh jumpe yang paaaling murah. Contoh. 12 cube wardrobe yg iols beli RM171 inc postage. Ni pos laju. Haruslah mahal. Kalau kat tempat lain, RM175 paling murah. Jimatlah RM4 kan. 

Susah nak pasang! Siyes! Haha. Peluh2, cam gi work out. Tapi berbaloi2!! Bole la nak ikot demand bape nak pasang. Cam aku jadikan dua tempat camni. 



Jadikan dua tempat lagi baik. Alang2 kan. Ni pun pasang masa si kecik nga tido kol7 pagi noks! Pastu cont sampai dak kecik melalak2.. Hihi. 

Okeh kalau nak beli, moh la check insta macik ni k. 



Kompem puas hati. Die pon layan ok la. Xde la dingin kan. Hihi. K selamat mencuba. 

Nama insta die sekarang (Nazmel_attic)........... (update 2/11/14)

Sekian terima kasih. 


Monday, 25 August 2014

Pants baby murah : Ais baby & kids Online Shop

Assalam wbt

Oyeah sejak2 tak kije. Barang online tah bape banyak aku dah beli. Hihi. 

Ok yang ni murah pants baby. 5 in 1 RM40 inc postage! Murah kot. 1 helai jatuh RM8 taw... Kalu beli kat kedai pun RM10 sehelai. Selalu nampak pun RM45 exc pos. 

Tapi eceli aku nak suar pendek. Jadi aku potong n jahit semula. Hehe. 


Yang panjang, jadi pendek camni. 


Susah nak carik taw yang suar pendek camni. Skang dah ade. Yeay. Tq Ais Baby ye. Search kt fb ye. 

Sekian, terima kasih. 

Thursday, 21 August 2014

Ig : sourababysurprise dan thelalalaladies

Assalam wbt

Okes. Saje nak share. Baju labuh ni chantek sangat. RM46 termasuk pos. aku size M. Gedabak. Ok memang tol2 nak tutup aurat. Lambat sikit nak dapat sebab pre order. Tapi ok la. Worth it tunggu. 



Pastu mainan si kecik ni. Cam teether gak. Rattle pun ia gak. Kegunaan supaya naqib leka bermain dan jangan nak mintak dukung ajeee. Haha. Teether ni bende gigit2 untuk baby, orang cakap nak kuatkan gusi. Yg ni cepat gilerrrrr. Semalam pos rini dah sampai. Yeay,,, 



Try la review dorang nye ig k. Ade lagi yg nak review tapi nantilah. Ok. 


Terima kasih. 

Sunday, 17 August 2014

Review Klasik Terapung Tomyam Klasik


Assalam wbt

Malam ni Alhamdulillah kitorang makan besar sebab incik somi banje kite sekeluarga. Name nye restoran klasik terapung atau garden restauran melaka. 


Menu yg kami pilih, ikan siakap masak 3 rasa, seberat 1kg, rege mahal makaih rm39! Sotong goreng tepung saiz medi rm18,, ok lupe nak cakap. Kat cni saiz sume ade dari small, medium n large. Kalau small for 2 servings. Medium utk 4 orang n large utk 6 orang ke atas. Lagi sayur kangkung rm8,,, ayam masak merah saiz small rm10 juge. Dan sejag fresh orange. Total ialah rm110. 



Yg best. Die terapung atas air. Nasi letak atas mangkuk. Nanti kite telungkupkam sendiri atas pinggan. Ade pemandangan cantik. Ok kalau awal leh bersila uols! Tapi ade 5 tempat je. Limited sangat. Tapi tu pon 1 da tutup. 

So far. Aku cakap yg ni lagi sedap drp ikan bakar alai melaka. Kitorang habis melicin yg tinggal nk buang dalam tong sampah. Tade rezeki kucing ko nyah! Sedap dan aku ngan berbesar hati nak promote tempat ni. Lenkali leh datang lagi. 

Lokasi nye kat jalan sungai putat melaka. Jalan ke batu berendam dr IPD bukit beruang.. atau Jalan Dr airport ke mitc.  lighting yg kurang mebi buatkan die suram muram orang x pasan kewujudannye. Kami pun da hampir terlajak n uturn kat petron. 


Ok selamat mencuba k. Sedap!! Iols bagi 5 bintang!! Ok ye bukti makanan sedap. Licin ni menjilat jari. 



Sekian terima kasih. 

Majlis Akikah Naqib Ansari

Assalam wbt

Meh kite review majlis Naqib. Seekor buat kt melaka. Seekor lagi kat johor nanti. Harga seekor kambing now RM800 siap lapah. Sonang.

Majlis ni cum rumah terbuka. Pastu, malam ade bace tahlil. Tahnik siap oleh Ustaz Usop. Yg baiknye bile orang bace doa, naqib bole hah heh huh hah heh huh. Cam nak join bace. Hihi. 

Muge naqib menjadi anak yg sihat ilmu, sihat hati, sihat iman, sihat badan, tolong kami dunia akhirat. Insha Allah. 





Terima kasih ;) 






Wednesday, 13 August 2014

Sifat Anak Cerminan Masa Ibu Mengandung

Assalam wbt

Aku jz nak share pasal ceramah Ustaz Hasan Din kat motivasi pagi tv3., sifat anak2 cerminan masa ibu preggy. Jadi amat penting ibu bapa punye sifat or attitude mase preggy period. If sepanjang tu baik so anak2 pun baik.. No wonder 12 anak, 12 12 tu sifat lain2... 

Kadang2 kite cakap camni ... "Anakku, mu ni ikot perangai sapo la wak lagu gini,,," tepuk dada tanya iman....


Okeh aku bagi contoh diri aku yg difollow oleh naqib. Inherited by naqib coincidently, 

Paaaaaling terkenan! Aku jarang tidur mase preggy sebab malas nak tido.. Hokey naqib memang follow!! Ayyyo!!! Susahnye mau tidur naqib, nanges mama ngantok ari2,,, 

-dulu takkan tidur dari kol9malam hingga 12 malam coz nk borak ngan hubby 😭 inherited!

-suka minum air kosong 😝 yeay, inherited!

-suke tengok tv/lappy 😅 inherited pulak, kalu nangis ajak tengok tv terus diam. Hihi 

-independant 😄😃 kalau tinggal sorang2 wat hal sendiri n tak nangis 

-bole kire bile nangis sepanjang 9 bulan preggy 😄😃 inherited! Susah nak nangis. Alhamdulillah! 

-tak makan panadol langsung hatta sebijik sepanjang 9 bulan preggy, pil pun malas telan. 😭😪 inherited pulak hai naqib. Memang susah bebenauuuu nak makan ubat

Banyak lagi tapi sekadar perkongsian. Jadi pasni tol2 buat yg terbaik mase preggy k! Yg solat mengaji zikir sume tu memang kene buat... Pastu jangan lupe tido banyak2, rajin makan ubat, minum air kosong. Hihi. 

Sekian, terima kasih. 

Saturday, 9 August 2014

Petua Anak Batuk

Assalam wbt

Aku nak share petua nak kurangkan batuk yang dihidapi oleh anak2 kite. Cam anak kami baru berumur 5 bulan lebey. Mang payah nao nak makan ubat. Asal makan ubat mesti muntah. 

So, mak aku applied petua arwah abah kami. Gune limau kasturi dan kapur. Pastu sapu kat perut, dada, leher dan belakang badan anak kite. Insha Allah berkurang. Kini naqib da boleh tidur aman. Kami pun bole tidur sama. 

Selamat mencuba. 



Sekian, terima kasih.