.

.

Tuesday, 22 January 2013

Photography / Fotografi Batu Pahat

Assalam wbt

Aku nak share fotografi area Batu Pahat... nanti senang sket nak carik..tade la setiap mase nak gugel kt tenet.. lenguh betul.. hahaa..enjoy! :D

1) Rahmat Ali
yang ni sangat super senior!! sangat lawa die amek!! sangat teruja...!! pakej paling murah RM2k!! mang berbaloi2.. tapi kalu nak sangat album tu.. tunggu mase die free.. die terlalu banyak kije.. o ye..dulu die ni kalu x salah aku sorang engineer tapi passion die more to photography thats why he chose his life camtu.. wah.. hebat kan? gempak!! akak aku amek die la ni... yang ni orang Batu pahat.. tapiiii.. nak book..leh book 1 tahun awal! hahahaaa....

2) MuhamadNurul Photography 
yang ni pakej serendah RM1200 tapi untuk amek gambo je.. pernikahan, persandingan dan outdoor.. kalu nak ade album tambah lagi RM500.

3) MHP Photography
yang ni boleh tahan gak.. pakej paling rendah RM1k siap ade outdoor dan gambar! yeah sangat super jimat.. gambo pon bole tahan la.... yang ni orang JB.. standard pakej.. kalu lua JB tapi dalam johor kene bayar transport RM50.. luar johor bayar RM100 la...

4) Fareed Zain Photography
Gambar sangat cantik.. okeh.. kalu x silap.. pakej serendah RM1200 gak... tapi yela.. takde album..nak album tambah wit sendiri.. hehe

5) Asbesstoss Photography
yang ni pon..super duper lawa!! tapi still same.. pakej serendah RM1150 tapi untuk gambo sajok..nak cuci gambo tambah rege deh... hehe... aku bace dalam ruangan komen.. tanya kt wassap.. x reply..bizi gamaknye.. tah.. aku pon tatau....

6) Razali Photography
yang ni lawa...sangat! same cam abg mat (Rahmat Ali) tapi mahal same2 la..sebab berkualiti kan.. aku bace komen gak.. starting RM2k juge.. hehee...

7) Mohd Azam Photographer
yeh yang ni pon aku minat.. pendek kate sume gambo die pon lawa... hehe...tak pasti die orang mane..sebab gambo die kaver mane2 la,.sampai ke kerteh gak.. tapi die ade amek gambo orang batu pahat..sebab tu masok dalam list..hehee

yeah...batu pahat.. tanah tumpah darah ku.. :D

okeh setakat ni... 7 je yg aku suke sangat tengok photo2 die.. hehe... aku ade terfikir kalu nak jimat.. gune la khidmat kawan2 yg pandai amek gambo..tapi sume kawan2 aku ni x free mase majlis aku nanti..so nak taknak kene la melabur sket duit tuk soh orang amek gambo.. kalu la ade dalam family aku pandai amek gambo kan senang.. jimat yop! hehe...

6 comments :

hestyrezyuda said...

assalamualaikum.. maaf ya siapa ni yek?

eh awak minat baharuddin nye novel ea?waaah, saya baru je nak jinak dgn penulisan dia. itu pun lepas sorang member bagi tahu pasal cerita dia banyak yang jenis motivasi

terima kasih komen kat cerpen hest ^_^

AnaKin said...

wassalam.. eh tah xde sape.. sye suke blogwalking? nape sis?

ooo bahrudin bekri ke? ooo ramai sangat yg minat die... no wonder... hehe.. sebab die nye novel best.. sis try la bace...

hestyrezyuda said...

ouh sis ingat kamu one of my friends kat forum. sebab lately ada gak new viewer tp dr forum. tu igt anakin dari forum sis. hehehe

sorry and thanks sudi baca dan komen. tak ramai tahu akk tulis cerpen. ni semua dalam tempoh percubaan.

kalau ada komen apa2, sila la bagi pandangan ya, akak sangat menghargai.

yup, akak baru je nak baca cerita2 dia ^_^

nah http://pts.com.my/penulis/bahruddin_bekri/

AnaKin said...

oooo... hehe..forum? kite join gak.. forum cari.haha.. sis ade gak ke kat sane? tp kite x aktif.. silent reader je.. credit x sampai 100... hehe..

thanks sis :) nanti bace tau Bahrudin Bekri tu... pastu leh wat review dalam blog pulak... sis.. selamat berkenalan..

hestyrezyuda said...

ha'ah betul lah tu.. ekekeke..sis aktif gak la..

salam pekenalan juga .. insyaAllah ada 3 buku nak buat review insyaAllah sampai baharudin nye buku nanti akan dibuat jugak..

asbesstos said...

Hi. Baru dapat tahu ada link dari blog awak. thanks sebab masukkan kami dalam list photographer pilihan anda.

Maaf ye kalau soalan tak berbalas. Kalau di FB mungkin boleh terlepas pandang. Keep following us & update ya.

apa2 pun, terima kasih banyak2