Friday, 7 July 2017

Guna IC untuk Touch n Go

Assalam wbt

Saje nak cerita.. kita boleh guna ic atau kad pengenalan kita untuk jadi kad touch n go... Macam mana? Kena register tak? Jawapan dia, senang je, terus terus isi topup touch n go, on the spot terus boleh guna.. tak perlu activate apa2.. mudah kan???

Okey, boleh tak guna untuk smart tag? Jawapannya kadang boleh kadang tak boleh.. kalau kita just masukkan kad touch n go dalam reader, bila tekan button tu boleh tahu baki kad kan.. kalau guna ic, dia tak boleh read.. dan means kalau lalu kat smart tag reader pun, kadang boleh kadang tak. Senang cakap, elakkanlah sebab nanti susahkan orang lain pulak....

Guna kad touch n go ic boleh register kat website ke? Tak boleh wey... Jadi sesiapa yg nak claim, aku nasihatkan lalu kat tol yg ada pekerja tol.. minta resit siap2.. senang wey kerja nye kannn.. tapi kalau pekerja tol takde, sabar jelah takleh claim... Huhuhuk...

Okey nah gambar hiasan.. moga tak kompius di masa akan datang

#SHRMZB #matriye

No comments: