Thursday, 13 July 2017

Tak Cukup Baki Touch n Go untuk Bayar Tol

Assalam wbt

Acamane kalau tak cukup kredit touch n go? Sekarang ni, sesiapa yg lalu highway ELITE dan sekitar lembah klang kena pastikan dah topup siap2 kalau tak penat beratur panjang kat tol bila nak keluar nanti...

Lagipun banyak tol tambah nilai yg tutup bila pagi2.. kalau baki tak cukup, boleh je lalu touch no go lane / smart tag lane. Tapi time nak bayar tu, pastikan beratur kat lane yg ada pekerja tol.. yg belah mana? Kebiasaannya kat tol yg paling terdekat dgn bangunan plus dorang... senang cakap, tol paling kiri utk anda...Sila beraturkan kereta kat situ. Kalau korang beratur kat tol yg jauh jauh, pekerja tol tu terpaksa topupkan jauh dan korang kena tunggu. Kereta2 belakang korang juga akan tunggu. Tak ke leceh tu??

Oh ya, kalau dulu baki 60sen tapi tol harga RM1, bila sampai gate tol, bayar balance aje, 40sen. Sekarang dah tak boleh camtu tau.. pekerja tol akan minta kad touch n go anda, dan minimum topup RM10, touch kad dan sebelum meneruskan perjalanan...

Jadi pastikan beratur / queue kereta di lorong yg betul. Supaya senang di kendian hari...

Ganbar hiasan.

Sekian, terima kasih

No comments: