Sunday, 11 June 2017

Aplikasi YT Kids

assal wbt

Ada aplikasi YT Kids pengganti You Tube. Seperti semua sedia maklum, you tube memang susah nak dikawal. Kalau nak kawal kene download you tube blocker di google chrome. Tapi bila tengok you tube melalui handphone camne nak block kan?

Jawapannya gunalah YT Kids untuk anak2.. Kita boleh block terus channel yg tak berapa sesuai untuk anak kita. Tapi kalau bebudak dah besar boleh unlock password tapi kira okey lah atleast tak seteruk you tube. Oh ye aplikasi you tube sila uninstall. Kalau apps tu apps default, silalah hide kan.. Kira cara nak elakkan anak ngadap handphone kita lagi, jangan biar baru charge handphone penuh, pi bagi pulak depa pakai. Bagi time bateri dah nak habis. Lagi 15% ke... Pastu bertahanlah takde enpon sampai depa tido. Takpe berkorbAn sikit je. Hehe

No comments :