Monday, 24 October 2016

Ubat Hilangkan Fungus pada Bayi

Assalam wbt
Nak kabo, ritu Nasuha bahagian "che tom" (read : alat sulit) ~ kami dah biasa guna word tu kat rumah ~ haaa bahagian tu merah2 rashes. Ingatkan rashes biasa, letak ubat drapolene, tak baik2,, guna ubat sudo tak baik2.,, then last2 pegi kat klinik adik seksyen 9 shah alam. Klinik pakar ni. Rupa2 nya nasuha dah ada fungus duduk situ. Patutlah tak baik2 bila letak ubat.
Fungus ni camne? Cam bintik2.,, ruam tp duduk kat bahagian alat sulit. Sori gambar tak boleh share lah... Hehe bahaya... Tapi dia bukan sekadar merah. Selalu fungus ni duduk kat mulut jugak yt warna putih kat lidah tu kan. Selalunya yg minum susu formula. Kata doc. Then doc bagi ubat, lepas 5 hari baik lah... Tapi mahal ya amatt... Rm110 which aku pun bukan mampu sangat.. 5 hari, krim pun habis..
Oh ya..Sebab jadi fungus, lambat tukar lampin, berpeluh bahagian tu, lepas mandi or kencing tak basuh dan lap betul2.. Or pampes tak sesuai dgn kulit..
Tak lama tu, jadi lagi.. Aihhh memang sensitip kulit nasuha. Pampes 80 keping tu 2 minggu je kau... Hahahaha...
Then, kawan aku syorkan aloe vera drp evaros , alhamdulillah berkesan kat nasuha! Syukur sangat. Tak membazir nak, mama beli. Rm50 100g, berbaloi2 !  Kawan aku guna 8 bulan kot baru habis. Tapi aku taktahu lah.. Lupa nak bagitahu, memula aku guna bila merah sket2 je, now aku guna stp masa...
Sekarang evaros pengganti drapolene dan sudo cream utk nasuha sbb kulit dia sensitif.. Dan lagi best , kalau nasuha nye suhu badan naik je, cepat2 aku lumur aloe vera tu kat kepala, terussss turun! Tapi at the same time, bukak seluar, bukak stokin, letak cold fever kat belakang badan nasuha. Insha Allah. Serious ni...
Kalau korang nak try, boleh wasap terus 0196212614 (farah).
Lagi lagi lagi, actually tak semua orang boleh go dengan aloe vera. Means, ada yg alah dgn aloe vera. Jadi, nak try tu boleh but if become worst, stop teruihhhh okey...
Nah gambo nye evaros ni. (Nama sedap betul)

No comments: