Sedap betul ubi ungkep.
Halia (*)
Bawang Putih (*)
Sedikit Ketumbar (*)
Garam secukup rasa
Ubi
Kisar yang bertanda (*) kemudian gaul dengan ubi. Kemudian, korang tumis seperti biasa, letak minyak sedikit dalam kuali. Kalau sudah agak-agak kering, letaklah air. Sila tumis ubi sampai lembut tau. Selagi tak lembut, tambahlah air, tak ada masalah.
Mudah sangat, boleh letak sesuka hati halia, bawang putih dan ketumbar. Ikut cita rasa masing-masing. Sedap pulak itu, mengimbau masa lalu.
Saya beli di SHOPEE. RM5.89 sahaja untuk 2 kilo. Memang bagus sangat. Cumanya korang kena terus masak lepas beli. yelah, JnT dah peram dalam 2-3 hari sebelum sampai rumah kita, takut tengik.
Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment