Saturday, 21 February 2015

Komen Lawatan ke KLIA2

Assalam wbt

Sejak klia 2 ade. Nampak tersusun penerbangan malaysia.

1) tak terasa cam duduk kat lapangan terbang. Banyak premis compared klia 1. Coklat pun banyak. Baju pun banyak. Ade farmasi. Ade tempat makan pun banyak. Best la yg ni. Xde masalah langsung nak cari makan. Cuma maybe seat limited.

2) klia 2, kekurangan signage yg sangat sangat teruk ! Memandangkan kos pembuatannya jaoh sangat murah compared lcct katenye... Jadi toksah nk complaint sangat tapi tetap nk nyatakan di sini.

- xde signage mane autopay!!! Mangkuk hayun kami turun naik 3x cari. 1 lif boleh gi cp7 & cp8 aje. Sampai cp7, perasan notis, mesin autopay hanya ada di cp1,cp4 n cp7 sahaja. Ok kat cp7, bukan keluar je lif ade mesin autopay. Kena la tawaf sket kat parking lot. Masalahnye,, mesin rosak pulak! Xde orang betulkan ke??  Menggagau kami ke sane sini carik n jumpe cleaner. Die yg gtaw katne. Teruk betol.

- xde signage mane balai pelepasan. Dari level 2 tu ade signage ke kiri balai pelepasan. Then bile belok kiri. Ok xde. Dan tetiba ilang signage kene naik atas sebenarnye utk pelepasan. Hai susah sangat ke nak letak? Sebbek la nampak orang ramai ke atas. Then boleh tengok.

- xde signage mane tempat nak meninjau kapal terbang berlepas. Kite kene pergi check satu satu. Tapi jumpe la. Sama level ngan balai pelepasan. Ouh xde bumbung ! Panas giler hokey.. Haha.

3) wifi ade elok la. Tapi paling kuat kat tempat menunggu express klia erl. Yg lain2 slow mo giler. Haha.

4) tandas n tempat menukar lampin baby banyak sangat senang nak jumpe. Surau ok gak la besar. Ade dua tempat. Level 1 n level 2.

5) parking xde bumbung taw. Kah3. Panas ya hampun ! Tu x kisa. Tapi pintu nak keluar dari tempat lif tak friendly. Sebab ktorang kene angkat stroller naqib. Ini cp8. Patot ade laluan khas utk orang tarik2 bagasi. Abes kalau bagasi berat gilos camne?

6) ade erl nak ke klia 2. Rm35, dijanjikan 35 minit dah sampai kl sentral. Ade teksi banyak. Taktau sangat pasal bas.

Okey la. Harap ade improvement la nanti. Jangan sebab nak murah je tapi x jaga bende2 yg asas.. Tapi so far. Aku suke je. Tapi bab signage memang xleh blah! Haha

Ok la tu je. Terima kasih.

No comments: